Home       Referentie       Mail-vriend       Offerte aanvragen       Vacature       Contact       Faq-lijst       Webshop
Diensten
     
Boot Wassen

Boot Poetsen

Boot Polijsten

Boot Tefloseal

Spinnen op de boot

Interieur Reinigen

Teakdek reinigen Semco

Teakdek Rubberen

Antifouling International

 
Antifouling.

De Antifouling heeft als functie aangroei van allerlei organismen te voorkomen die de snelheid doet afnemen en op den duur de huid kan aantasten. Deze aangroei zorgt voor een verhoogde weerstand van de boot in het water. Hierdoor stijgt het brandstof verbruik en de brandstof kosten in toenemende mate.


De keuze van de juiste antifouling is dan ook van het grootste belang. Factoren die hierbij een rol spelen, zijn: het type en de snelheid van de boot, waar en in welk soort water het vaart en de aard van de ligplaats.

Zelfslijpende Antifouling.
Deze producten lossen geleidelijk op in het water dat langs de romp strijkt. Hierdoor komt voortdurend actieve biocide vrij, zodat aangroei geen kans krijgt. Zelfslijpende antifoulings zijn zeer geschikt voor wedstrijdboten, maar minder geschikt voor zeer snelle motorboten.

Harde Antifouling.
Ook de harde antifoulings scheiden gestaag biocide af, in dit geval door een uitloogproces dat door water geactiveerd wordt. Hierdoor is harde antifouling bij uitstek geschikt voor snelle motorboten en boten die droogvallen. Aan het eind van het seizoen is de aldus afgescheiden biocide op, maar er blijft een poreuze, harde laag op de huid achter.


Het jaarlijks aanbrengen van een nieuwe laag antifouling is aan te bevelen om aangroei te weren en een goede bescherming van de huid te garanderen.

    Copywrite 2002-2017 Blokesch Yacht-Care Amsterdam,  Alle rechten voorbehouden